Het besef dat preventie belangrijk is groeit gelukkig. Dat merken wij aan het toenemend aantal deelnemers aan de opleiding Risicodeskundige én aan de toename van de incompany trainingen. De zorgplicht gaat ver en advisering wordt steeds complexer. Vooral nu de technologische ontwikkelingen snel gaan. Deelnemers aan de opleiding Risicodeskundige zijn stuk voor stuk gedreven om te slagen. Uiteraard zijn wij daar heel blij mee, want hoe meer kennis een risicoadviseur heeft, des te beter de advisering richting de klant wordt. En ja, dat wij daar al meer dan 17 jaar ons steentje aan kunnen bijdragen, daar zijn wij best trots op.
Bij de bouw van een pand richt de wetgeving zich vooral op het voorkomen van slachtoffers en niet op het voorkomen van brand. Want ook al voldoet een pand voor 100% aan de richtlijnen van het bouwbesluit, dan kan het alsnog gebeuren dat een pand volledig afbrandt. Om calamiteiten te voorkomen maken wij tijdens de opleiding Risicodeskundige zichtbaar wat de risicofactoren zijn en hoe je die kunt uitsluiten. Daarnaast besteden wij ook aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op technisch vlak ter voorkoming van schades. Er zijn in totaal 17 modules die ieder een andere branche belichten. De gehele opleiding wordt in 10 trainingsdagen van 10.00 tot 17.00 uur doorlopen. Gemiddeld vindt er één trainingsdag per 14 dagen plaats.
Start januari
In januari gaan wij weer met de opleiding Risicodeskundige van start die door het NIVRE voor zowel de Register-Experts als de Register-Risicodeskundigen met 6 PE-punten wordt gewaardeerd. De NVVK waardeert de opleiding met 50 PE-punten. Wilt u ook een gedegen advies kunnen geven? Aanmelden voor de opleiding in januari kan nog net, maar er zijn helaas nog maar een paar plaatsen vrij. Wilt u verzekerd zijn van een plaats? Dan is snel aanmelden toch echt wenselijk.
Start mei
Komt januari niet goed uit? Ook in mei zullen wij weer starten met een opleiding Risicodeskundige. Daar zijn nu nog iets meer plekken voor vrij.