Skip to content

Opleiding

Tijdens de opleiding worden door onze trainers vooral zaken naar voren gehaald, die niet of onvoldoende door de wetgeving worden herkend of benoemd. Ons doel is om de risicofactoren zoveel mogelijk te elimineren waardoor de continuïteit van bedrijven wordt verhoogd. De wetgeving is primair geschreven ter voorkoming van slachtoffers (vluchtveiligheid), de oorzaak of het ontstaan van brand staat hier vrijwel niet in beschreven. Dit kan resulteren dat een pand volledig voldoet aan hetgeen gesteld is in het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) en toch volledig afbrandt.

Het voorkomen van een calamiteit is dan ook van essentieel belang binnen de bedrijfsvoering. Wij zijn gespecialiseerd om de pijnpunten zichtbaar te maken en calamiteiten op de juiste wijze te voorkomen. Wij besteden in onze opleidingen dan ook veel aandacht aan het uitsluiten van risicofactoren die tot schade kunnen leiden. Ook besteden wij aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op technisch vlak ter voorkoming van schades.

Inhoud opleiding

Tijdens de basisopleiding risicodeskundige worden de diverse bedrijfsmatige risico’s binnen de verschillende vakgebieden inzichtelijk gemaakt met als doel deze in de praktijk te onderkennen. Bij de opleiding wordt veel beeldmateriaal gebruikt uit praktijksituaties, waardoor u de risico’s goed leert te herkennen.

Door het NIVRE wordt de opleiding gewaardeerd met PE-punten, zowel voor de afdeling rr alsook voor de afdeling re en door de NVVK wordt de opleiding gewaardeerd met PE-punten. Het niveau van de opleiding tot risicodeskundige is MBO+ / HBO niveau en er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Studiebelasting: iedere lesdag duurt circa 6 uur en wordt voorafgegaan door zelfstudie. De basisopleiding bestaat uit 6,5 lesdagen, waarvan een halve dag casuïstiek, een halve dag oefenexamens en behandelen extra lesstof op verzoek cursisten en 1 dagdeel examen.

De modules

Deze opleiding is opgebouwd uit 29 modules die zowel afzonderlijk als in combinatie kunnen worden gevolgd, waardoor je de vrijheid hebt om de inhoud a-la-carte te kiezen, passend bij jouw kennisniveau en interesses. De modules behandelen verschillende aspecten van isolatiematerialen en brandveiligheid, en zijn specifiek ontworpen om aankomend risicodeskundigen, tussenpersonen, acceptanten en verzekeringsprofessionals die betrokken zijn bij het beoordelen van risico’s of hun kennis willen verbreden op het gebied van op risicobeoordeling en schadepreventie.

De modules 1 t/m 14 vormen samen de Basis opleiding tot risicodeskundige. Deze opleiding legt een stevige fundering door gedegen en in heldere taal in te gaan op de belangrijkste onderwerpen zoals de eigenschappen van isolatiematerialen, brandveiligheid, regelgeving en risicobeoordeling.

Na afronding van deze opleiding ben je voorbereid op een functie waarbij risicobeoordeling en schadepreventie een pré zijn.

De modules 1 t/m 18 en 21 t/m 23 vormen samen de Basis Plus opleiding tot risicodeskundige. Deze opleiding bevat de modules uit de Basis opleiding, aangevuld met branche specifieke onderwerpen waaronder hout, kunststof en metaalbedrijven alsmede horeca, food en detailhandel en bedrijfsschade.

Studiebelasting: iedere lesdag duurt circa 6 uur en wordt voorafgegaan door zelfstudie. De Basis opleiding bestaat uit 6,5 lesdag(en), waarvan een halve dag casuïstiek, een halve dag oefenexamens en behandelen extra lesstof op verzoek cursisten en 1 dagdeel examen. De Basis Plus opleiding bestaat in totaal uit 8,5 lesdag(en).

Met de blended learning omgeving kun je zelf bepalen waar en wanneer je de theorie wil leren, hierdoor bepaal je zelf het tempo. Na het bestuderen van de digitale leeromgeving, kun je goed voorbereid, deelnemen aan de fysieke trainingsmomenten waar we met elkaar de verdieping ingaan.

Opleidingsmogelijkheden

Individueel
  • Basisopleiding, duur 6,5 dag (inclusief examen).
  • Aantal deelnemers maximaal 20.
  • Docenten zijn ervaren risico-deskundigen.
  • Op een centrale locatie in Nederland.
  • De opleiding wordt een aantal keer per jaar gehouden.
  • Modules kunnen afzonderlijk worden gevolgd.
  • U krijgt toegang tot de blended learning omgeving.
  • De opleiding wordt met een dag oefenexamen en een dagdeel examen afgerond.

Incompany

  • Maatwerk training.
  • De opleiding wordt op uw specifieke wensen afgestemd.
  • Toegang tot onze blended learningomgeving.
  • Doelgroep: underwriters, intermediairs en bedrijfsleven.
  • Vraag een vrijblijvende maatwerk offerte aan.

Enkele reacties van de cursisten

  • Bedankt voor de leuke manier van training geven en de medecursisten bedankt voor de fijne contacten.
  • Vond het altijd leuk en vooral leerzaam. Jullie weten het vooral ook aangenaam en praktisch te brengen. Bedankt!
  • Bedankt voor een leerzame, leuke, gezellige en bijzondere tijd. Zie jullie graag nog eens terug, waar dan ook!
  • Bedankt voor een inspirerende cursus en medecursisten dank voor het prettige samenzijn en ieders inbreng!
  • Nogmaals bedankt voor de interessante en leerzame cursus. Door jullie enthousiasme blijft de informatie beter hangen.
  • Het was een heel erg leuke, moeilijke en leerzame opleiding voor mij. Bedankt voor jullie kundige -en plezierige manier van lesgeven!
Back To Top
Zoeken
Close mobile menu